پایان هفته شانزدهم لیگ برتر فوتبال زنان با برد تیم خاتون بم مقابل پرسپولیس دوری ۶ هفته‌ای بانوی نایب قهرمان المپیک از تکواندو سرطان سینه یک بیماری ناگهانی و غیرقابل‌کنترل نیست| کاهش سن ابتلا در زنان آغاز مرحله گروهی بخش نوجوانان جام جهانی گرجستان از امروز (جمعه ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۴)| دختر شمشیرباز ایران در مرحله گروهی حذف شد هفته هشتم رقابت‌های لیگ برتر هندبال بانوان امروز (۱۰ بهمن ۱۴۰۴) برگزار شد| سپاهان، تیم بدون شکست گفت‌وگوی بهروزآذر با زنان بازداشت‌شده ناآرامی‌های اخیر در زندان قرچک ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید علیرضا غلامی آغاز نیم‌فصل دوم لیگ برتر هندبال بانوان با برگزاری ۴ دیدار افزایش سقف تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در سال ۱۴۰۵ عفاف و حجاب در اسلام، ۲ مفهوم به هم پیوسته| وقتی کرامت زن و استحکام خانواده هم مد نظر است خبر جدید از برگزاری رقابت‌های بسکتبال کاپ آسیا دیویژن B زیر ۱۸ سال بانوان کسب دومین پیروزی مشهدی ها در هفته چهاردهم لیگ برتر فوتبال زنان برگزاری شب شعر «ملیکه ملکوت» در مسجد مقدس جمکران تعیین ۱۰ درصد از مهریه به عنوان حق الوکاله طلاق، پدیده‌ای پیچیده فعالیت پررنگ زنان، رمز ماندگاری هنر ۸ هزار ساله سفالگری در ایران آغاز دیدار‌های هفته هفدهم لیگ بسکتبال بانوان، فردا (جمعه ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۴) | تیم‌های مدعی به دنبال تکرار برد‌های خود هستند هشدار یک متخصص درباره زیبایی فوری به کمک اسفنج‌های دریایی و چند قطره اسید!| اسپیکیول دقیقا چیست؟ سهمیه بیشتر زنان نسبت به مردان در ۳ رشته المپیکی جدایی سرمربی خارجی تیم ملی بسکتبال زنان ایران از این تیم| سرمربی جدید قرارداد بست
سرخط خبرها
طرح جدید سازمان بهزیستی کشور برای سوادآموزی به زنان بی‌سواد تحت پوشش | بیش از ۸۸ هزار نفر از این زنان سواد ندارند

طرح جدید سازمان بهزیستی کشور برای سوادآموزی به زنان بی‌سواد تحت پوشش | بیش از ۸۸ هزار نفر از این زنان سواد ندارند

  • کد خبر: ۳۷۲۷۴۹
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۷
مدیرکل دفتر توانمندسازی زنان و خانواده سازمان بهزیستی کشور گفت: بسیاری از زنان تحت پوشش بهزیستی بی‌سوادند و در دهک‌های پایین اقتصادی قرار دارند و طی همکاری با سازمان نهضت سوادآموزی برنامه جدیدی را برای سوادآموزی آنها در نظر داریم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مریم خاک‌رنگین درباره وضعیت سوادآموزی زنان سرپرست خانوار گفت: بر اساس آمار سامانه‌های سازمان بهزیستی هر ساله تعدادی زن سرپرست خانوار بی‌سواد به جمعیت تحت پوشش اضافه می‌شوند و این عدد تقریباً در سال‌های اخیر ثابت مانده است. در حال حاضر از جمعیت هدف ۲۸۳ هزار و ۶۰۴ نفر زنان سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان، ۸۸ هزار و ۱۰۸ نفر بی‌سواد ثبت شده‌اند این رقم به‌طور میانگین ۳۰ درصد از کل جمعیت زنان سرپرست خانوار تحت پوشش را شامل می‌شود و در سال‌های اخیر تقریباً تغییری نکرده است.

وی افزود: این آمار نشان می‌دهد که در حوزه سوادآموزی زنان سرپرست خانوار برنامه‌ای خاص و هدفمند وجود نداشته است اگرچه همواره این بانوان به شرکت در برنامه‌های سوادآموزی ترغیب می‌شدند اما این موضوع تاکنون در زمره اولویت‌های اصلی سازمان بهزیستی قرار نداشته است.

خاک‌رنگین با تأکید بر اهمیت سواد در ارتقای کیفیت زندگی زنان سرپرست خانوار گفت: سوادآموزی به‌ویژه در سطح سواد پایه، ارتباط مستقیم با یادگیری زنان در سایر حوزه‌ها دارد. زن باسواد، مادر بهتری است در مهارت‌های فنی و حرفه‌ای سریع‌تر رشد می‌کند، سواد مالی بالاتری دارد و نظارت مؤثرتری بر تحصیل و رفتار فرزندان خود خواهد داشت، سواد یکی از مؤلفه‌های افزایش قدرت در خانواده است و موجب تقویت اعتمادبه‌نفس و توانمندی فردی و اجتماعی می‌شود.

وی ادامه داد: پژوهش‌ها نشان می‌دهد که حتی در شرایط اقتصادی و اجتماعی یکسان، میزان مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال، مادران باسواد به طور معناداری کمتر است، این امر نشان می‌دهد که سواد، مؤلفه‌ای اثرگذار در افزایش توانایی، مهارت، قدرت نظارت و حتی قدرت چانه‌زنی زنان است.

مدیرکل دفتر توانمندسازی زنان و خانواده سازمان بهزیستی در تشریح دلایل اصلی بی‌سوادی زنان سرپرست خانوار گفت: بیشتر زنان بی‌سواد یا کم‌سواد در دهک‌های پایین اقتصادی جامعه قرار دارند و بسیاری از آنان از ابتدا با همین وضعیت وارد چرخه حمایتی سازمان می‌شوند با امضای تفاهم‌نامه همکاری با نهضت سوادآموزی، گام تازه‌ای برای حرکت به سمت باسوادی زنان سرپرست خانوار آغاز شده است هرچند این مسیر دشوار و زمان‌بر خواهد بود.

خاک رنگین در ادامه به برخی چالش‌های سیاستی در اجرای این برنامه اشاره کرد و افزود: واقعیت این است که برنامه سوادآموزی اگر صرفاً به آموزش خواندن و نوشتن محدود شود، اثر پایداری در توانمندسازی زنان نخواهد داشت ما نیازمند یک رویکرد مرحله‌ای هستیم که سواد پایه را به مهارت‌های اقتصادی و اجتماعی پیوند دهد تا زنان بتوانند از آموخته‌های خود برای بهبود معیشت و تربیت فرزندان استفاده کنند. همچنین باید نظام انگیزشی و حمایتی برای حضور این زنان در کلاس‌ها طراحی شود چون بسیاری از آنان با مسئولیت‌های چندگانه و محدودیت‌های مالی روبه‌رو هستند و شرکت در دوره‌ها برایشان هزینه‌فرصت بالایی دارد. حمایت‌هایی مانند کمک‌هزینه رفت‌وآمد، مراقبت از کودک در محل آموزش و اعطای گواهی مهارتی قابل استفاده در اشتغال، می‌تواند مشارکت آن‌ها را افزایش دهد.

خاک‌رنگین در پایان تأکید کرد: برای افزایش انگیزه زنان سرپرست خانوار در یادگیری باید در کنار آموزش سواد پایه، سواد کاربردی نیز آموزش داده شود، مهارت‌هایی نظیر سواد مالی، فرزندپروری، ارتباط مؤثر و مهارت‌های زندگی روزمره از جمله آموزش‌هایی هستند که باید در کنار سواد پایه مورد توجه ویژه قرار گیرند.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.